Hoe kun je tegenwoordig nog inloggen op Hotmail?

Wie al lang geleden een gratis e-mailadres heeft aangemaakt bij Microsoft, beschikt waarschijnlijk over een adres met de extensie @hotmail.com. Het is echter sinds 2012 al zo dat Microsoft Hotmail niet meer gebruikt. Alle e-mailadressen met verschillende extensies die wel onder dit techbedrijf vielen, zijn toe samengevoegd in Outlook.com. Dit kan je dus voor de vraag stellen hoe je nu dan met je Hotmail moet inloggen, als dit niet meer bestaat. Gelukkig is dit niet heel lastig. Het is alleen belangrijk om de juiste stappen te zetten. Zo is je adres bijvoorbeeld nog altijd gewoon hetzelfde. Dit maakt het alvast wat gemakkelijker. Ook de andere stappen verschillen niet heel veel van wat je gewend was.

Hotmail

Zelfde adres, andere plaats

Wanneer je tegenwoordig wilt inloggen op Hotmail, dan moet je dus naar Outlook.com gaan. Microsoft heeft alle verschillende e-mailaccounts die het door de jaren had aangeboden daar verzameld een aantal jaren geleden. Daar vind je dan een inlogscherm dat je kunt gebruiken. Dit doe je gewoon met het hotmailadres dat je altijd al had. Ook je wachtwoord is nog gewoon hetzelfde als het altijd al was. In veel opzichten lijkt het inlogscherm van Outlook ook gewoon nog op dat van Hotmail. Daardoor hoeft het dus ook niet lastig te zijn om dit voor elkaar te krijgen. Heb je alles ingevuld, dan klik je op de knop Aanmelden. Als het goed is, kan je nu in je mailaccount. Wil dit niet lukken? Kijk dan even je gegevens goed na. Bedenk je ook dat je account kan komen te vervallen als je deze lang niet hebt gebruikt.

Altijd en overal te gebruiken

Het gebruik van je hotmail.com account bij Outlook.com kan je gewoon op dezelfde manier doen als je altijd al deed. Het is een vorm van webmail. Dat betekent dus dat je op elke drager gewoon op de website je gegevens kunt invullen en in je mailaccount moet kunnen. Of dit nu een laptop, tablet, smartphone of pc is maakt geen verschil. Ook maakt het niet uit waar je bent. Je kunt er ook voor kiezen om je mailprogramma op je laptop of pc in te stellen zodat je daar je e-mail ontvangt. Bedenk je dan wel dat je berichten gaat downloaden en je daardoor niet alles op elke plek binnen krijgt. Werk je met een tablet of smartphone? Dan kan je ook de app downloaden en daar met je @hotmail.com en je wachtwoord inloggen. Zo maak je het dus gemakkelijker voor jezelf om altijd en overal mail te kunnen checken.