Heverlee is een stad in België. Het is een gemeente van de stad Leuven. Heverlee wordt begrensd door Herent, Bertem, Oud Heverlee en verschillende andere gemeenten die deel uitmaken van Leuven (waaronder Leuven eigen en Kessel-Lo).

Park Doorkijk Heverlee

De stad is de locatie van de Heverlee War Cemetery for Commonwealth Casualties from the Second World War.

De stad herbergt ook een aanzienlijk deel van de universiteitscampus van de Katholieke Universiteit Leuven. Campus Arenberg is het belangrijkste gebied voor onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten voor exacte wetenschappen (The Science, Engineering and Technology Group). Deze bevatten de Faculteit Ingenieurswetenschappen (zie Arenberg Château), de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen en de Faculteit Wetenschappen. Een onderdeel van de Biomedische Groep, namelijk de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen, heeft ook haar belangrijkste voorzieningen op de campus.

De Katholieke Hogeschool Leuven is een andere instelling voor hoger onderwijs met enkele faciliteiten in Heverlee. Het ligt naast het Heilig Hart-Instituut, een school voor voortgezet onderwijs. Ook St John Berchmans University College, Heverlee ligt buiten het centrum.

Ook gelegen in Heverlee is het Den Dreef-stadion, de thuisbasis van het Belgische 2e divisie voetbalteam Oud-Heverlee Leuven.

De Cyclocross Leuven is een veldrit in januari.

Heverlee heeft ook bedrijventerreinen met allerlei bedrijven, waarvan sommige (als spin-offs) zijn aangesloten bij de universiteit en haar onderzoek. IMEC, Thrombogenics – nu Oxurion en Materialise NV zijn enkele van de belangrijkste.

De Brabanthal is een grote zaal, voornamelijk voor recreatieve evenementen.

Heverlee Commonwealth War Graves Commission Cemetery

Heverlee War Cemetery is een Commonwealth War Graves Commission (CWGC) begraafplaats voor de doden van de Tweede Wereldoorlog in Heverlee, België.

De Heverlee War Cemetery werd opgericht in 1946 en bevat 977 oorlogsgraven van het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog, negenentwintig begrafenissen uit de Eerste Wereldoorlog verplaatst naar de begraafplaats en twaalf niet-Gemenebest graven (waaronder 11 Poolse en 1 Amerikaanse piloten). De begraafplaats is een van de ontwerpen die zijn ontworpen door architect Philip Hepworth van de Commissie.

Externe links:
Wikipedia